Věra Schmidová

Depresivní Silvestr

8. 01. 2015 17:06:00
Hodně lidí má ze Silvestra a z nadcházejícího nového roku depresi. Důvody můžou být různé. Někoho děsí, že už zase bude o rok starší, jiný se bojí přibývajících zdravotních problémů, nemocí a neduhů jak svých, tak svých blízkých.

Hodně lidí má ze Silvestra a z nadcházejícího nového roku depresi.

Důvody můžou být různé. Někoho děsí, že už zase bude o rok starší, jiný se bojí přibývajících zdravotních problémů, nemocí a neduhů jak svých, tak svých blízkých.

Strach z blížící se smrti, které je zase o krok blíž. Jestli už své, nebo někoho z milovaných. To je zcela pochopitelná obava, ale úplně zbytečná. Čas bude letět stejně, roky přibývat, jestli na to budeme myslet, nebo nikoliv, jestli se tím budeme trápit, nebo nikoliv. A my si akorát tak můžeme z toho uhnat žaludeční vředy. Zkusme se na to podívat jinak, z té lepší stránky.

Teď slyším mnohé z vás: „co může mít smrt za lepší stránky“. Budete se divit!

Ti, kteří prožili klinickou smrt, nebo její jinou blízkost ví, že „tam, na druhé straně“ je krásně.

Věřící lidé se zase „vracejí domů, k Otci svému“.

Všechno je to v podstatě o jednom – věřit, nebát se, přijmout to jako fakt, jako součást života, koloběh přírody. Pořád něco staré umírá, aby se mohlo narodit něco nové, aby mohl vzniknout nový, další život. Stará buňka v našem těle musí umřít, ustoupit, uvolnit místo buňce nové. Jen tak může život pokračovat. Spousta ryb se jednou jedinkrát vytře, položí základ novému životu a zemře. Sameček kudlanky nábožné oplodní samičku a zemře... Tak proč někteří z nás se tak děsí toho, že musí zemřít?

Věřící člověk se smrti nebojí. Ví, že je to pouze „přechod do jiné reality, do jiného světa“. A to mnohem lepšího a hezčího.

Pokud tomu nevěříte, je to vaše věc, já nebudu nikoho přesvědčovat, ale pokud tomu člověk věří, je fakt, že to má lehčí.

Jiní věří na reinkarnaci, tudíž také ze smrti strach nemají.

Někdo má depresi ze Silvestra a z nového roku protože ví, že si zase bude dávat předsevzetí a zase je nesplní a už teď má z toho špatný pocit.

Není lepší se na všechna předsevzetí vykašlat a brát se jaký jsem? Předsevzetí, že přestanu kouřit, je sice velice správné a dobré, no pokud to nemyslíme úplně vážně a nemáme k tomu vážný důvod proč přestat, stejně asi nepřestanete, nebo jen na chvíli. A budete sebe, i celé své okolí stresovat. Zkuste si slíbit, že snížíte počet, množství, vykouřených cigaret, nebo třeba že nebudete kouřit doma, ale jen venku, na balkóně.

Další oblíbené předsevzetí, že zhubnete, je také velice prospěšné. A hned se začnete stresovat, že jste přes svátky přibrali, že máte hlad, že nesmíte to a to ... stres, stres, stres.Myslíte si, že je to v pořádku? Ze Silvestra a z nového roku mít depresi, potom stres, případně další depresi z toho, že se vám nepodařilo splnit, co jste si na nový rok předsevzali? K čemu to je? K dalším stresům a dalším depresím.

Není mnohem lepší si Silvestra a nový rok užít, těšit se z toho, že v tom novém roce „bude určitě líp“. Třeba proto, že tomu věřím a že to chci. Že zase potkám nějaké zajímavé lidi, zase něco hezkého prožiji (jenom proto, že chci a že tomu věřím). A když tomu budete věřit, tak se vám to splní.

A jestli nutně potřebujete předsevzetí, co tak zkusit pro změnu něco takového:

„tento rok se budu víc usmívat“, nebo „tento rok budu víc milovat“.

A až to budete na konci roku bilancovat, budete mít vždy kladný výsledek, protože aspoň o jeden úsměv v tomto roce bylo víc a když ne, ještě na Silvestra to můžete dohnat.

Autor: Věra Schmidová | karma: 12.69 | přečteno: 1073 ×
Poslední články autora